OmgevingConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Na Nederland ook Vlaanderen? Stikstof geeft stof tot nadenken…

"Geen stal met 82.000 kippen, omdat stikstof zou overwaaien" kopte het Nieuwsblad online op 15 december 2019. "Nederlands stikstofprobleem nekt kippenboerin grensdorp Ravels: Dit is niet eerlijk.", schreef Gazet van Antwerpen online op zijjn beurt op 16 januari 2020.

In een arrest van 5 november 2019 vernietigde de Raad voor Vergunningsbetwistingen (RvVb), uitspraak doende op een beroep door enkele Nederlandse overheden uit de provincie Noord-Brabant, de omgevingsvergunning die het Vlaamse Gewest aan een pluimveehouderij in Ravels had verleend voor het bouwen van twee pluimveestallen met plaats voor 82.000 slachtkuikens.

De Nederlandse overheden voeren aan dat de op te richten stallen een onaanvaardbare significante impact kunnen hebben op het net over de grens gelegen Nederlandse Natura 2000-gebied Kempenland-West en volgens de RvVb motiveert het Vlaamse Gewest onvoldoende hoe het, gelet op de cijfers die de Nederlandse overheden bijbrengen, met wetenschappelijke
zekerheid kan besluiten dat de stallen geen significante gevolgen kunnen hebben voor Kempenland-West. De bestreden beslissing wordt vernietigd en het bedrijf krijgt geen vergunning.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in OmgevingConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...